E-shop s výběrovou kávou

Domácí příprava espressa

2990 

Chcete si doma připravovat espresso jako v kavárně? Stačí vědět, na co se zaměřit, zvládnout základy správné techniky přípravy a pak už jen začít!

Na začátku kurzu vás seznámíme se základy historie kávy, pěstování, zpracování a pražení. Rozdíly v chutích různých káv si pak ukážeme na cuppingu, neboli degustaci kávy. Po krátké teorii o kávových nápojích a základech techniky se přesuneme za kávovar a v praktické části vás naučíme správně nastavit mlýnek, připravit espresso, jak správně šlehat mléko a připravit cappuccino. V neposlední řadě si řekneme jak o kávovar pečovat, protože čistota je základ!

Na kurz si můžete přinést vlastní kávovar a mlýnek, a my vás vše naučíme přímo na vašem vybavení.

Osnova kurzu >

Jméno a příjmení

Text věnování

Vyberte druh dárkového poukazu

Vyberte termín kurzu

Popis kurzu

Kdo vás bude školit?

Vojtěch Růžička, Barista roku 2020

Vojta se v kávovém oboru pohybuje již od roku 2011. Za svou kariéru sbíral zkušenosti jak v Česku, tak i v zahraničí, účastnil se mnoha soutěží a několik soutěží také porotcoval. Jeho největšími úspěchy jsou získání titulu Barista roku 2020 a následně 12. místo na mistrovství světa baristů (World Barista Championship). Od roku 2019 se Vojta věnuje školení a tréninku baristů nejen v České republice.

Pro koho je kurz?

Pro všechny začínající baristy a kávové nadšence bez nutnosti předchozích zkušeností, na kurzu vám vše vysvětlíme a vše vás naučíme.

Kde kurz probíhá?

V našem profesionálním kávovém školicím centru The Roses Barista Academy v Brně na adrese Příkop 6, 602 00 Brno.

Osnova kurzu

  • Základní prezentace o kávě
    • pěstování, sběr, zpracování a pražení kávy
  • Cupping
    • 8 vzorků různých druhů kávy
    • Diskuze o chuti a rozdílech
  • Prezentace o historii espressa a základní klasifikaci espresso nápojů
    • odkud pochází espresso a základní historie
    • Představení nápojů na bázi espressa
  • Praktická část
    • Základní práce s mlýnkem, příprava “puku” a příprava espressa
    • Správné šlehání mléka, práce s konvičkou
    • Správná příprava cappuccina a mléčných nápojů
    • Čištění a údržba mlýnku a kávovaru

Na závěr od nás obdržíte certifikát o absolvování školení a dárek jako poděkování.

Doba trvání kurzu | 3 hodiny
Počet účastníků | 2-5 osob

Kurz probíhá v našem profesionálním školicím centru The Roses Barista Academy.

V případě jakýchkoli dotazů nás neváhejte kontaktovat na +420 776 617 320 nebo emailem.

Certifikát

Na konci kurzu od nás obdržíte certifikát o úspěšném absolvování a malý kávový dárek.

Dárkový poukaz

Darujte baristický kurz formou našeho dárkového poukazu, zaručeně potěší každého baristu i kávového nadšence.

Seznamte se, prosím, s našimi storno podmínkami.

Nákupní košík
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0