1. prosince 2023
Colombia Las Marias
Pražírna: The Roses
Nadmořská výška: 1 600 m. n. m.
Odrůda: Ají
Zpracování: Natural
Chuťový profil
Granátové jablko, hřebíček, mango
Při zadání kódu „ADVENT10“ získáte na tuto kávu slevu 10%! (Platné do 31.12.2023)
Původ
Moises Chaguala, kávový farmář z Kolumbie, který stojí za jedinečnou odrůdou Aji na farmě La Marias v regionu Huila. Spolu s dovozcem Forest vyvíjí nové přírodní zpracovatelské metody pro různé odrůdy, jako je nedávno objevená Aji. Tato káva prochází naturální metodou, včetně 84hodinové macerace, sušení po dobu 16 dní a následné stabilizace po dobu 30 dní ve slupce.
Recept:
Metoda přípravy: Simplify the Brewer
Mletí: jemnější, 15 kliků na Comandante
Teplota vody: 94 °C
Množství kávy: 20 g
Brew Time: 2:50
0:00 – 60 g bloom
0:30 – dolít do 150 g
1:00 – dolít do 240 g
1:30 – dolít do 330 g
Poznámka: Recept zalévání lze použít i na V60, jen je třeba upravit mletí – 26 kliků na Comandante.