10. prosince 2023
Brazil Fazenda Guariroba
Pražírna: Meron
Nadmořská výška: 1 150 m. n. m.
Odrůda: Yellow Bourbon
Zpracování: Black Honey Double Carbonic Maceration
Chuťový profil
Cedr, kdoule, bílý grapefruit, hnědý cukr
Odkaz na kávu: klikněte na následující odkaz a zadejte heslo: „BrewJoyXmas23″. (Káva je k dostání v omezeném množství)
Při zadání kódu „theroses10“ získáte slevu 10% na veškerou nabídku káv od pražírny Meron. Platné do 31.12.2023.
Původ
Společnost Fazenda Guariroba se nachází v Santo Antônio do Amparo, malé obci v Campo das Vertentes – referenční oblasti pro pěstování speciální kávy, která se nachází v brazilském státě Minas Gerais.
Teď něco o kávě. Třešně se namočí na 1 hodinu do vody s hydraulickým výběrem. Zpočátku se třešně podrobí karbonické maceraci po dobu 96 hodin s mléčným moštem ( mléčné kvašení ) . Zkvašené třešně se rozvinou a dají se do druhé karbonické macerace na 96 hodin s mosstem z první fermentace třešní.
Káva se suší na slunci na afrických lůžkách po dobu 15 dnů, dokud vlhkost nedosáhne 10,5 %. Závěrečná stabilizace vlhkosti po dobu 8 dnů uvnitř skladu, poté se káva konečně uskladní na pytlích Grain Pro. Po závěrečné stabilizaci trvající 8-10 dní se kávy cuppují a organizují se šarže.
Recept:
Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Teplota vody: 92 °C
Množství kávy: 16 g
Brew time: 2:30 – 2:45
0:00 – 50 g bloom (rychle promíchat)
0:30 – dolít do 160 gramů
1:00 – dolít do 260 gramů