11. prosince 2023

11. prosince 2023

Colombia Jairo Arcila
Peach

 

Pražírna: Goriffee Roastery
Nadmořská výška: 1 800 m. n. m.
Odrůda: Caturra
Zpracování: Peach Maceration

Chuťový profil

Broskev, třtinový cukr, bílý čaj

Původ


Tento experimentální nanolot byl fermentován 72 hodin s broskvemi a vinnými kvasinkami a výsledek je opravdu báječný. Farmář Jairo Arcila vyrobil pouze omezené množství, ale je to káva, kterou bychom všem doporučili vyzkoušet. Tato káva je zajímavá zejména svým profilem, který připomíná jemný broskvový ledový čaj s jemným nádechem limetky.

Recept:


Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Teplota vody: 96 °C
Množství kávy: 20 g
Brew time: 2:45 – 3:00

0:00 – 40 g bloom (rychle promíchat)
0:30 – dolít do 200 ml (velmi jemně zakroužit s V60)
2:15 – dolít do 300 ml (opět jemně zakroužit s V60)

Nákupní košík
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0