12. prosince 2023
Ethiopia Daye Bensa
Pražírna: DAK Coffee Roasters
Nadmořská výška: 2 300 m. n. m.
Odrůda: Heirloom
Zpracování: Natural
Chuťový profil
Jahodová zmrzlina, hvězdné ovoce a meruňka
Původ
Rumudamo, malá vesnice, která se nachází v jedné z nejvyšších nadmořských výšek ve srovnání s jinými oblastmi pěstování kávy. Díky jejímu vynikajícímu příběhu se v roce 2020 umístilo na 2. a 3. místě v soutěži Cup of Excellence of Ethiopia. Společnost Daye Bensa, která byla založena v roce 1996 jako producent, prošla všemožnými otřesy, které pěstování a vývoz kávy v regionu provázejí. V současné době je Etiopie referencí dokonalosti, odolnosti a spolupracuje s různými komunitami pěstitelů, od nichž například odebírá třešně. Dále spolupracují s několika mycími stanicemi v oblasti Bensa, Sidama, z nichž některé dokonce i vlastní.
Recept:
Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Teplota vody: 98 °C
Množství kávy: 15 g
Brew time: 3:30 – 4:00
0:00 – 75 g bloom
0:45 – dolít do 170 g
1:30 – dolít do 270 g