15. prosince 2023
Burundi Gitwe
Pražírna: Populus Coffee
Nadmořská výška: 1 800–2 100 m. n. m.
Odrůda: Bourbon
Zpracování: Anaerobic Honey
Chuťový profil
Bezový květ, sušená papája, limetková soda
Při zadání kódu „ADVENTSPECIAL“ získáte na veškerou nabídku káv pražírny Populus Coffee slevu 10%! (Platné do 31.12.2023)
Původ
S projektem Long Miles Coffee Project začala pražírna Populus Coffee spolupracovat, když začala pražit kávu. Poté, co se seznámila s jejich příběhem a ochutnala jejich kávu, se stala jejich jedinou možností v Burundi. Během let měla pražírna to potěšení poznat lidi, kteří za projektem stojí, a byla vděčná, že je mohla nazývat jejími přáteli.
Zakladatelé LMCP, Ben a Kristy, pocházejí z USA. Do Burundi se přestěhovali v roce 2011 a viděli, že do nově privatizovaného kávového průmyslu v zemi proniká nespravedlnost i špatné zemědělské postupy. Viděli také, že pražírny po celém světě mají problém získat z Burundi trvale skvělou kávu. S vědomím potřeby transparentnosti a skvělé kávy založili v roce 2013 společnost Long Miles Coffee jako model produkce kávy řízený farmáři. Ve své první sezóně spolupracovali s pouhými padesáti pěstiteli kávy. Nově spolupracují s více než 5 500 rodinami pěstujícími kávu na jedenácti jedinečných kopcích v Burundi a snaží se expandovat do Ugandy a Keni.
Recept:
Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Mletí: Středně hrubé (o něco hrubší než běžně používané)
Teplota vody: 93 °C
Množství kávy: 15 g
Brew Time: 2:30-2:50
0:00 – 50 g bloom
0:30 – dolít do 100 g
1:00 – dolít do 150 g
1:30 – dolít do 200 g
2:00 – dolít do 250 g