18. prosince 2024
Honduras Finca El Puente
Pražírna: Guest Coffee Roasters
Nadmořská výška: 1 600 m. n. m.
Odrůda: Red Catuai
Zpracování: Extended natural
Chuťový profil
jahodový džem, červený pomeranč, mléčná čokoláda
Původ
Spojení Marysabel Caballero s kávou sahá hluboko do historie její rodiny. Je hrdou představitelkou čtvrté generace pěstitelů kávy, jejíž tradice sahá až do roku 1907, kdy její pradědeček Don Felipe García začal s pěstováním kávy v Hondurasu. Don Felipe díky svému odhodlání pěstoval, zpracovával a převážel kávová zrna na mulách v kožených pytlích do Salvadoru na export do Německa. Výměnou za kávu dostával základní zboží, jako jsou látky, nářadí a hnojiva, které distribuoval prostřednictvím malého obchodu v Marcale.
Felipe bohužel zemřel předčasně, ve věku pouhých 44 let; jeho synovi, dědečkovi Marysabel, Arsacesi Garcíovi, bylo v té době pouhých devět let. Ve čtrnácti letech vstoupil do manželství a převzal odpovědnost za rodinné hospodářství. Sandra Isabel, Marysabelina matka, je osmým Arsacesovým dítětem. V roce 1975 Sandra a její manžel Fabio Caballero koupili od Arsacese zemědělskou půdu. Zde začala Marysabelina vlastní cesta za kávou.
Moisés Herrera, původem z Guatemaly, zpočátku pracoval pro vývozce kávy. Osudová návštěva Hondurasu v roce 1992 však zažehla jeho vášeň pro kávu, zejména v obci Chinacla, která leží hned za hranicemi Marcaly. Moisés a Marysabel se vzali v roce 1996 a společně se vydali na cestu pěstitelů kávy. Jejich první farma La Maltide znamenala začátek výjimečného partnerství, jehož kořeny tkví v kávovém dědictví a společných snech.
Recept:
Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Mletí: 22 kliků na Comandante
Teplota vody: 92 °C
Množství kávy: 20 g
Brew Time: 2:40
0:00 – 50 g bloom
0:30 – dolít do 150 g
1:00 – dolít do 250 g
1:30 – dolít do 330