7. prosince 2024
Burundi Gitwe
Pražírna: Populus Coffee
Nadmořská výška: 1 800 – 2 050 m. n. m.
Odrůda: Red Bourbon
Zpracování: Washed
Chuťový profil
granátové jablko, citron, mandle
Původ
Zakladatelé Long Miles, Ben a Kristy, pocházejí z USA. Do Burundi se přestěhovali v roce 2011 a viděli, že do nově privatizovaného kávového průmyslu v zemi proniká nespravedlnost i špatné zemědělské postupy. Viděli také, že pražírny po celém světě mají problém získat z Burundi trvale skvělou kávu. S vědomím potřeby transparentnosti a skvělé kávy založili v roce 2013 společnost Long Miles Coffee jako model produkce kávy řízený farmáři. Ve své první sezóně spolupracovali s pouhými padesáti pěstiteli kávy. Nyní spolupracují s více než 5 500 rodinami pěstitelů kávy na jedenácti jedinečných kopcích v Burundi a nyní se snaží o rozšíření do Ugandy a Keni.
Recept:
Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Teplota vody: 93 °C
Množství kávy: 20 g
Brew time: 2:30
0:00 – 60 g bloom (promíchat)
0:30 – pomalu krouživým pohybem lít do 300 gramů