E-shop s výběrovou kávou

Ethiopia Yirgacheffe Koke Anaerobic Natural Heirloom | ESPRESSO

430 

| 250 g
Země původu
Producent
2000 smallholders
Proces zpracování
Odrůda
Nadmořská výška
1800 – 2100 m. n. m.
Profil pražení
Chuťový profil

Skladem

Popis kurzu

Představujeme vám náš další direct trade – kávu Ethiopia Yirgacheffe Koke Anaerobic Natural Heirloom, která pochází velmi známé pěstitelské oblasti Yirgacheffe, proslulé svými květinovými a ovocnými tóny. Tento lot je zpracován experimentální metodou s 72 hodinovou anaeobní fermentací, která kávě dodává skvělý ovocný a „funky“ chuťový profil.

O PRODUCENTOVI

Stanice Koke, pojmenovaná po stejnojmenném kebele, spolupracuje s více než 1200 malými farmáři, kteří jsou motivováni vyššími výplatami za sběr pouze perfektně zralých třešní. Odměna pro farmáře za tento lot byla o 110 % vyšší, než etiopský standard v době letošní sklizně. Kávovníky zde rostou v úrodné červenohnědé půdě pod stínem stromů jako Bibira, Cordia Africana a Ensete ventricosum. Sklizeň probíhá ručně, kdy sběrači pečlivě vybírají jen zralé třešně.

O ZPRACOVÁNÍ

Tento lot byl zpracován experimentální metodou, kdy se třešně nejdříve nechaly fermentovat po domu 72 hodin v anaerobním prostředí. Při fermentaci se na stanici Koke snaží co nejvíce snížit teplotu, aby byl chuťový profil co nejčistší. Z tohoto důvodu jsou barely s třešněmi ponořeny do řeky, kdy konstatní proudění vody z hor zajišťuje teplotu kolem 15 stupňů.

V chuti se můžete těšit na explozi tropického ovoce jako mango a ananas, doplněnou tóny bobulovitého ovoce.

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Ethiopia Yirgacheffe Koke Anaerobic Natural Heirloom | ESPRESSO“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0