5. prosince 2023
El Salvador Carlos Pola
Pražírna: Kawa Coffee
Nadmořská výška: 1 350 m. n. m.
Odrůda: H2
Zpracování: Anaerobic Washed
Chuťový profil
Mandle, červené ovoce, bílé hrozny
Původ
Carlos Pola pochází z rodiny pěstitelů kávy. Svou první farmu Finca Las Brisas koupil v roce 1997, když pracoval v textilním průmyslu. V roce 2012 se rozhodl pracovat na plný úvazek v kávovém sektoru. Jeho vizí je vyrábět udržitelné speciální kávy využitím svých zkušeností z textilního průmyslu v oblasti kontroly kvality, efektivity a správy dat při výrobě kávy na jeho farmě.
Farma má vlastní laboratoř pro experimentování s novými metodami zpracování a kontroly kvality a pro školení pracovníků farmy ve výrobě speciální kávy.
Carlos je přesvědčen o tom, že je potřeba podporovat svou komunitu a pomoci co největšímu počtu farmářů adoptovat speciální kávu. Svou vášeň pro sledovatelnost proměnil v systém, který sleduje kávu ode dne, kdy byla sklizena, do dne, kdy byla odeslána.
Recept:
Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Teplota vody: 94 °C
Množství kávy: 13 g
Brew time: 2:00
0:00 – 0:40 … 70 g bloom (promíchat)
0:40 – 1:30 … dolít do 140 g
1:30 – 2:00 … dolít do 210 g