19. prosince 2023

19. prosince 2023

Nicaragua Finca Agua Sarca

 

Pražírna: Nero Scuro Coffee Roasters
Nadmořská výška: 1 150–1 400 m. n. m.
Odrůda: Maracaturra
Zpracování: Anaerobic Fermentation

Chuťový profil

Zralé třešně, borůvky, macerované sultánky, karamel.

Jak získat 15% slevu na kávu od pražírny Nero Scuro Coffee Roasters:

  1. Navštivte webové stránky Nero Scuro
  2. Vložte produkt do košíku.
  3. Přidejte alespoň 4 balení kávy dle osobního výběru do košíku, včetně kávy obsažené v kalendáři.
  4. Získejte 15% slevu na celý nákup!

Sleva se vztahuje pouze na kávy. Platné do 20.1.2024

Původ


Nikaragua sice není tak uznávaná jako někteří jiní středoameričtí producenti kávy, přesto se může pochlubit obrovským příslibem. Nikaragua, často označovaná jako „země jezer a sopek“, je domovem mnoha méně známých a neprobádaných oblastí, kde se káva vyrábí. Mnoho pěstitelů kávy v této zemi aktivně zkoumá nové odrůdy kávy a techniky zpracování, čímž se Nikaragua stává rozvíjející se zemí specializované kávy, kterou stojí za to sledovat.

Finca Agua Sarca je výsledkem trvalé tradice pěstování kávy předávané třemi generacemi nikaragujských farmářů. Tato farma se nachází v Dipilto v Nueva Segovia a leží podél řeky a hor, což je zeměpisná výhoda, která výrazně zvyšuje kvalitu kávy. Majitel Isacio J. Albir Vilchez spolupracuje od roku 2020 s agronomem, aby trvale zvyšoval kvalitu kávy. Již čtyři roky po sobě vyniká Finca Agua Sarca jako přední účastník prestižní nikaragujské soutěže Cup of Excellence.

Usedlost klade velký důraz na ochranu životního prostředí a snaží se udržovat harmonickou rovnováhu mezi produktivitou, kvalitou a ekologií.

Isacio se soustavně věnuje inovativním experimentům v oblasti fermentačních procesů a způsobů správy majetku. Tato konkrétní šarže představuje zajímavé ztělesnění proslulé kávové odrůdy Maracaturra spojené s Nikaraguou. Maracaturra je proslulá svými nádhernými tóny zralého ovoce a komplexní kyselostí a díky anaerobnímu zpracování vzniká mimořádně lahodná a tučná káva.

Maracaturra je přirozeně se vyskytující kříženec odrůd Maragogype a Caturra a jedná se o velké kávové zrno. Předpokládá se, že se přirozeně vyskytla na konci 19. století a pěstuje se ve vyšších nadmořských výškách, především v Brazílii, Salvadoru a Nikaragui.

Recept:


Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Teplota vody: 92 °C
Množství kávy: 20 g
Brew Time: 2:30

0:00 – 100 g bloom
1:15 – dolít do 200 g
2:30 – dolít do 300 g

Nákupní košík
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0