20. prosince 2024
Costa Rica Roberto Mata
Pražírna: Concept Coffee Roasters
Nadmořská výška: 1 600 m. n. m.
Odrůda: Caturra
Zpracování: Juicy Natural
Chuťový profil
tropické ovoce, červené hrozny, kakao
Původ
Mikrozávod, který řídí kávový veterán Roberto Mata a jeho syn Michael, využívá dlouholetých zkušeností s výrobou speciální kávy. Mlýn zpracovává kávu od několika členů rodiny z oblasti Dota, jednoho z nejznámějších kávových míst v hornaté oblasti Tarrazu.
Roberto a jeho rodina pracují všichni společně, aby vše zvládli během celé sezóny sklizně. Všechny procesy jsou měřeny a efektivně organizovány, nic není ponecháno náhodě. Ve společnosti M&M se snaží o standardizaci s myšlenkou na opětovnou výrobu svých speciálních šarží.
Farmář tento proces zpracování kávy nazývá Juicy Natural. Začíná 72hodinovou anaerobní fermentací „šťávy“ z předchozí dávky, následuje kombinace sušení na vyvýšeném lůžku a mechanického sušení a nakonec proces míchání s dalšími kávami z přírodních procesů podobný tomu vinařskému, aby se dosáhlo požadovaného chuťového profilu.
Recept:
Metoda přípravy: Pour over
Mletí: 24 kliků na Comandante
Teplota vody: 92 °C
Množství kávy: 20 g
Doba přípravy: 3:00
0:00 – 40 g
0:30 – dolít do 140 g
1:00 – dolít do 250 g
1:30 – dolít do 330 g