21. prosince 2023

21. prosince 2023

Colombia Alfredo Castanho

 

Pražírna: Black
Nadmořská výška: 1 700–1 900 m. n. m.
Odrůda: Castillo, Colombia
Zpracování: Natural

Chuťový profil

Sladký a sirupovitý s tóny třešňového likéru, limetkové kůry, kandované ananasové kyselosti a hořké čokolády na závěr

Původ


Alfredo Castaño Torres je třetí generací pěstitelů kávy. Produkci kávy se věnuje celý život, jelikož v dětství jeho otec neustále zodpovídal za kávové farmy, kde sledoval a učil se o pěstování a výrobě kávy.

Před 8 lety se začal více seznamovat s rozlišováním profilů na trhu se speciálními a komoditními kávami. Tuto dobu využil k tomu, aby transformoval rodinnou produkci kávy směrem ke speciálnímu trhu a lepší kvalitě šálků.

Třešně v Playa Bonita se sbírají a odvážejí do zpracovatelské oblasti, kde jsou plavena, aby se odstranily vady a cizí látky. Poté se všechny třešně zabalí do uzavřených sudů, kde leží 20 dní a každých 24 hodin se obracejí. Po dvaceti dnech se třešně vyjmou a rozprostřou na sušící lůžka na přímém slunci, kde se suší 14 dní, dokud nedosáhnou vlhkosti 10 %.

Recept:


Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Mletí: 25 kliků na Comandante
Teplota vody: 93 °C
Množství kávy: 19 g
Brew Time: 2:15 – 2:20

0:00 – 80 g bloom
0:30 – dolít do 180 g
1:10 – dolít do 240 g
1:40 – dolít do 300 g

Nákupní košík
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0