22. prosince 2023

22. prosince 2023

Papua New Guinea Kindeng

 

Pražírna: Sloane Coffee
Nadmořská výška: 1 520–1 770 m. n. m.
Odrůda: Arusha, Bourbon, Typica
Zpracování: Natural

Chuťový profil

Pečené bobule, rozinky, melasa, mléčné bonbony, těžké tělo

Při zadání kódu „10ROSES“ získáte na veškerou nabídku káv pražírny Sloane Coffee slevu 10%! (Platné do 1.2.2024)

Původ


V současném světovém kávovém průmyslu je Papua-Nová Guinea zcela jedinečná jak způsobem sklizně kávy, tak jejím vývozem ze země. Ačkoli zde existuje několik statků a plantáží, většina produkce kávy pochází od drobných zemědělců, z nichž každý má přibližně jeden až dva hektary půdy zvané „zahrady“, na nichž pěstuje malé množství kávy spolu s dalšími produkty, které rodina nebo komunita potřebuje pro svou potřebu nebo na prodej. Získávání kávy na Papui-Nové Guineji představuje jedinečnou logistickou, kulturní a jazykovou výzvu. Početné domorodé obyvatelstvo této země se od sebe často velmi liší zvyky a jazykem a jednotlivé komunity mohou čítat jen několik stovek lidí, což ztěžuje komunikaci a kulturní citlivost potřebnou pro obchodování v této zemi více než v jiných oblastech pěstování kávy. Méně než 10 % obyvatel je připojeno k internetu nebo jej využívá ke komunikaci a na 100 obyvatel připadá zhruba 55 telefonů (pevných i mobilních).

Tato káva pochází z mlýna Kindeng Dry Mill, který se nachází v provincii Jikawa na Papui-Nové Guineji. Průměrná velikost farem pěstitelů v této oblasti je asi 1 až 2 hektary a půda je většinou písčitohlinitá a hlinitá.

Přírodně zpracované kávy z Papuy-Nové Guineje jsou poměrně vzácné. Při tomto procesu se používají pouze ty nejzralejší třešně, protože doba potřebná k úplnému usušení těchto káv je velmi dlouhá. Po sklizni se třešně ručně třídí a ukládají se na vyvýšená lůžka, kde se suší v průměru 3 až 4 týdny, dokud nejsou zcela vysušeny. Během této doby se třešně pravidelně ručně přemísťují, aby se zajistila rovnoměrná vlhkost v celé partii.

Recept:


Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Teplota vody: 93 °C
Množství kávy: 20 g
Brew Time: 2:45

0:00 – 0:30 … 50 g bloom
0:30 – 0:45 … dolít do 120 g
0:45 – 1:00 … dolít do 200 g
1:00 – 1:20 … dolít do 250 g
1:20 – 1:30 … dolít do 300 g

Nákupní košík
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0