24 . prosince 2022
Nicaragua El Arbol
Pražírna: Standout Coffee
Nadmořská výška: 1300 m. n. m.
Odrůda: Geisha
Zpracování: Carbonic Maceration Natural
Chuťový profil
Růže, maliny, hrozny, třešně.
Původ
El Árbol se nachází v Dipilto, regionu v severní Nikaragui, a má nejlepší podmínky v Nikaragui pro pěstování skvělé kávy. El Arbol se nachází v nadmořské výšce 1300 metrů a tým se zaměřuje na získání nejvyšší možné kvality kávy v Nikaragui. Farma je ve vlastnictví mistra světa v přípravě kávy – Sasa Sestic a veškeré zpracování provádí tým Bridazul. První stromy odrůdy gesha byly vysazeny v roce 2017 a nyní produkují úžasné třešně. Letošní úroda je výjimečná!
Kávové třešně prošly zpracováním Carbonic Maceration v ocelových tancích v místnosti s řízenou teplotou, dokud nebylo dosaženo požadované úrovně pH, poté byly sušeny na zastíněných afrických lůžkách, aby se vyzdvihla intenzita chuti ovoce a maximalizovaly se vlastnosti této odrůdy.
Recept:
Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Mletí: Středně hrubé (o něco hrubší než běžně používané)
Teplota vody: 93 °C
Množství kávy: 15 g
Brew Time: 2:30-2:50
0:00 – 50 g bloom
0:30 – dolít do 100 g
1:00 – dolít do 150 g
1:30 – dolít do 200 g
2:00 – dolít do 250 g