5. prosince 2024

5. prosince 2024

Ethiopia Hamesho

 

Pražírna: Kawa Coffee
Nadmořská výška: 1 850 – 2 100 m. n. m.
Odrůda: Heirloom
Zpracování: Natural

Chuťový profil

jasmín, růže, citronové bonbóny

Původ


Adnan je soukromá zpracovatelská stanice ve vesnici Hamasho Kebena v etiopském regionu Sidama. Je jednou z 26 mycích stanic spravovaných společností Testi. Coffee, rodinný podnik založený panem Fayselem A. Yonisem.

Společnost Adnan, která se nachází v nadmořské výšce 2 200 m n. m., produkuje výjimečnou promytou i naturální kávu. Zařízení vybudovala společnost Testi v roce 2021 v oblasti vybrané pro své přírodní podmínky a vysokou nadmořskou výšku s přístupem k čisté a čerstvé vodě. Výběrem oblastí s ideálními postupy a placením primy za optimálně sklizené třešně. Testi, dbá na to, aby přijímala pouze vysoce kvalitní třešně, které poskytují komplexní a výrazný šálek.

Dnes zpracovatelská stanice Adnan zaměstnává tři stálé pracovníky a přibližně 160 brigádníků podle vytížení. Během sklizně dodává čerstvé třešně přibližně 500 drobných pěstitelů z okolních kebeles okresu Bura. Ve zpracovatelské stanici Testi se každá dodávka kávových třešní z každé kebele zpracovává a odděluje jako jedna šarže, aby byla zajištěna plná sledovatelnost.

Recept:

Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Teplota vody: 94 °C
Množství kávy: 13 g
Mletí: 26 kliků na Comandante
Brew time: 2:30

0:00 – 50 g bloom (promíchat)
0:30 – dolít do 100 g
1:00 –  dolít do 150 g
1:30 – dolít do 200 g

 

Náš univerzální recept:

Metoda přípravy: Pour over
Mletí: 22-25 kliků na Comandante
Teplota vody: 94 °C
Množství kávy: 20 g
Brew time: 3:00

0:00 – 60 g bloom (promíchat)
0:30 – dolít do 150 g
1:00 – dolít do 240 g
1:30 – dolít do 330 g

Nákupní košík
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0