Popis kurzu
Tato káva nám přirostla k srdci. Nejen proto, že chutná výborně jak na espressu, tak i na filtru. Je to hlavně proto, že Abebe Gutema je úžasný, skromný člověk, který do pěstování kávy dává úplně všechno. Nové regulace nyní umožňují přímý nákup od farmářů, což přináší přidanou hodnotu jak pro ně, tak pro pražírny.
O PRODUCENTOVI:
Abebe Gutema pěstuje kávu ve výškách 1850 až 1950 metrů nad mořem, nedaleko hory Reko. Jako vášnivý a pokorný pěstitel zpracovává svou kávu ve vlastní zpracovatelské stanici, což zaručuje nejvyšší kvalitu. Většina pěstitelů v Etiopii jsou drobní farmáři, kteří používají tradiční metody pěstování bez chemických hnojiv a pesticidů. Region Kochere v zóně Gedeo, s nadmořskými výškami od 1800 do 2100 metrů, poskytuje ideální podmínky pro pěstování sladké a ovocné kávy.
Abebeho jsme navštívili v lednu tohoto roku. Abebe vlastní na etiospké poměry pomerně velkou farmu, o rozloze kolem 7 ha. Náš partner, se kterým spolupracujeme pro import zelené kávy z Etiopie, Guansa Coffee, se proto rozhodli Abebemu vybudovat jeho vlastní zpracovatelskou stanici. Abebe do pěstování a zpracování kávy dává opravdu vše. Když jsme se ho zeptali, jestli by bylo možné ho navštívit opět za rok a vyzkoušet spolu nové experimentální metody, usmál se a řekl, že to bude požehnání a pro něj obrovská čest. Takový je Abebe, skromný sympaťák, který je otevřený novým moderním postupům
O CHUTI:
Káva Ethiopia Kochere Abebe Gutema Natural Heirloom vás oslní tóny broskve, žlutého melounu a javorového sirupu. Tento bohatý chuťový profil je dokonalým zážitkem pro každého milovníka filtrované kávy a skvěle reprezentuje to nejlepší, co může etiopská naturálka nabídnout. Praženo na filtr.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.