1. prosince 2024

1. prosince 2024

Nicaragua El Arbol

 

Pražírna: Nordbeans
Nadmořská výška: 1 400 m. n. m.
Odrůda: Maracaturra
Zpracování: CM Natural

Chuťový profil

červené víno, ostružiny, rum

Původ


Farmu El Árbol vede zkušená farmářka Claudio Lovo, která se zaměřuje na produkci výběrové kávy s důrazem na udržitelnost. Z části farmu vlastní také Saša Šestić, světový baristický šampion, a díky jeho vlivu se na farmě používá metoda karbonická macerace. Tento proces, inspirovaný vinařstvím, zahrnuje fermentaci kávy v uzavřeném prostředí s přidáním oxidu uhličitého. Výsledkem je intenzivnější ovocný profil a výrazná acidita, což kávě dodává její jedinečný charakter. Odrůda Maracaturra, hybridní odrůda mezi Maragogipe a Caturrou, je známá pro své větší zrno.

Recept:


Metoda přípravy: April brewer (případně jiná pour over metoda)
Mletí: 20 kliků na Comandante
Teplota vody: 96 °C
Množství kávy: 15 g
Množství vody: 250 g
Brew Time: 3:00

Nákupní košík
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0