15. prosince 2024
30. 11. 2023
Ethiopia Laayyoo
Pražírna: Slowmov
Nadmořská výška: 2 000–2 350 m. n. m.
Odrůda: 74110, 74112
Zpracování: Natural
Chuťový profil
rybíz, med, citrusy
Odkaz na kávu
Původ
Laayyoo Natural se produkuje důkladným výběrem, při kterém se vyřazují všechny přezrálé a nedozrálé třešně, což vede k čistému šálku bez nadměrných příchutí po fermentaci. Přísný proces sušení s kontrolovanou hustotou vrstev dodává kávě jasnou, komplexní kyselost s tóny bobulí a citrusů. Tuto kávu doporučujeme připravovat při jemnějším mletí, aby vynikla její směs bobulových chutí.
Recept:
Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Teplota vody: 93 °C
Hrubost mletí: 21 kliků na Comandante
Množství kávy: 20 g
Brew Time: 3:30
0:00 – 50 g bloom
0:30 – dolít do 120 g
1:00 – dolít do 220 g
1:30 – dolít do 330 g