3. prosince 2024
Indonesia Hendra
Pražírna: Diamond’s Roastery
Nadmořská výška: 1 600 m. n. m.
Odrůda: Ateng, Abyssinia, SL88
Zpracování: Washed
Chuťový profil
broskev, ostružina, černý čaj, med
Původ
Indonéská káva Hendra Washed pochází ze Sumatry, šestého největšího ostrova na světě, konkrétně z oblasti Aceh Gayo. Tato výjimečná káva se pěstuje na kávové farmě Avarata, která se nachází v nadmořské výšce 1600 metrů. Za její výrobou stojí odborník na kávu Hendra Maulizar, který v roce 2023 získal 4. místo v prestižní soutěži Cup of Excellence.
V pražírně Diamond’s se při cuppingu rozhodli pro jeho jedinečnou směs několika odrůd: Ateng, Abyssinia a SL88. Kávová zrna prošla mokrou metodou zpracování, která zdůrazňuje čistotu chutí v každém šálku. Káva Indonesia Hendra Washed nás okamžitě zaujala svým chuťovým profilem, kterému dominuje sladká chuť broskví, ostružin, černého čaje a medu.
Tato káva z Indonésie je ideální volbou pro všechny milovníky výběrové kávy. Objevte exotickou chuť Indonésie přímo u vás doma a vychutnejte si nezapomenutelný zážitek z kávy.
Recept:
Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Mletí: 23 kliků na Comandante
Teplota vody: 96 °C
Množství kávy: 18 g
Brew time: 2:45 – 3:00
0:00 – 60 g bloom (promíchat)
0:40 – dolít do 150 g
1:15 – dolít do 300 g
Náš univerzální recept:
Metoda přípravy: Pour over
Mletí: 22-25 kliků na Comandante
Teplota vody: 94 °C
Množství kávy: 20 g
Brew time: 3:00
0:00 – 60 g bloom (promíchat)
0:30 – dolít do 150 g
1:00 – dolít do 240 g
1:30 – dolít do 330 g