3. prosince 2023

3. prosince 2023

Costa Rica El Cuzuco

 

Pražírna: HAYB Specialty Coffee
Nadmořská výška: 1 700 m. n. m.
Odrůda: Caturra
Zpracování: Anaerobic Fermentation

Chuťový profil

Bobule, fíkový džem, sladké portské víno

Původ


Agro Hellen. Tento skrytý klenot se nachází pod Dračím vrchem a je jedním z mála míst v podoblasti Tarrazu, kde se vůbec nevyskytuje telefonní signál.

Po generacích vášně, tvrdé práce a té nejlepší péče o své farmy se Donu Williamovi nelíbilo, že na konci každé sklizně prodává své kávové třešně za aktuální tržní cenu.
Řešení pro něj bylo zřejmé: přidat hodnotu zpracováním vlastní kávy.
Sehnat půjčku na nákup mokrého mlýnku, což je obrovská investice, bylo téměř nemožné. Na stole byly pouze nabídky s úrokem nad 14 %.

Vzdát se nepřipadalo v úvahu, proto se v roce 2015 rozhodl pokračovat v prodeji nejnižší kvality své sklizně, aby zvyšoval cash-flow, a specializoval se na přírodní zpracování nejkvalitnějších třešní. Odvážný krok, protože přefermentování mohlo znamenat obrovské finanční náklady!
Don William pojmenoval svůj mlýn po své druhé dceři Hellen, které bylo teprve 20 let a která mu v tomto dobrodružství pomáhala na půl úvazku, protože druhou půlku času byla matkou.

Hledání nových zákazníků však bylo náročné. Nicméně díky tomu, že se jim podařilo vyrobit vynikající a mysl ohromující profily, převyšovala poptávka po jejich kávách nad nabídkou.

Recept:


Metoda přípravy: Hario Dripper V60
Mletí: 23 kliků na Comandante
Teplota vody: 96 °C
Množství kávy: 18 g
Brew time: 2:45 – 3:00

0:00 – 60 g bloom (promíchat)
0:40 – dolít do 150 g
1:15 – dolít do 300 g

Nákupní košík
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0